Αίγινα – Αγ.Νεκτάριος

Μικρή, γλυκιά, μόλις μια ώρα από την Αθήνα, η Αίγινα θα σας μαγέψει. Το λιλιπούτειο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια σειρά από σπάνιες συγκινήσεις: Διακοπές έως τον Οκτώβριο και ήπιους χειμώνες. Η ενέργεια των αρχαίων ιερών και τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια. Οι ευκάλυπτοι πλάι στη θάλασσα, η Πέρδικα που θυμίζει Κυκλάδες, οι περίφημες φιστικιές με το μοναδικό φιστίκι Αιγίνης. Το σπίτι του Καζαντζάκη, όπου έγραψε την Οδύσσεια. Όλα αυτά κάνουν την Αίγινα αγαπημένη κι ακαταμάχητη για μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που τη διάλεξε για σπίτι της.

Φτάνοντας στο λιμάνι, αντικρίζεις αμέσως το νεοκλασικό στυλ των σπιτιών του νησιού, αισθάνεσαι τη θαλασσινή αύρα, περνάς από αυλές που μυρίζουν γιασεμί κι έχουν μονόχρωμες πόρτες με βουκαμβίλιες, ενώ οι βόλτες στα γραφικά σοκάκια δημιουργούν ένα νοσταλγικό καλοκαιρινό σκηνικό. Τα παραδοσιακά καφενεία ξεπροβάλλουν παντού και οι άμαξες βρίσκονται εκεί για να σου υπενθυμίζουν τις συνήθειες μιας άλλης εποχής. Μια πρωινή βόλτα είναι αρκετή για να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο. Τα υπαίθρια μανάβικα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, οι ψαράδες έχουν βγάλει την πραμάτεια τους στην αγορά του νησιού και οι κάτοικοι σταδιακά πληθαίνουν. Βρίσκεσαι στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού και όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν μαγαζιά που πουλούν φρεσκότατα φιστίκια από τα οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις, αν δεν δεχτείς πρώτα να δοκιμάσεις. Άγιος Νεκτάριος: Από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα Μοναστήρια των Βαλκανίων
Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες των Βαλκανίων. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ένας πόλος έλξης για τουρίστες που καταφθάνουν στην περιοχή από διάφορα μέρη του κόσμου ώστε να προσκυνήσουν και να θεραπευθούν. Ο Άγιος Νεκτάριος έχει θαυματουργική δράση με ιστορία.
Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου χτίστηκε το 1904. Τη σημερινή μορφή του απέκτησε το χρονικό διάστημα 1973- 1994, με τους ντόπιους να χτίζουν πάνω στα ερείπια ενός βυζαντινού μοναστηριού. Η ιστορία του σχετίζεται με τον ίδιο τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο νησί το 1908. Πολύ γρήγορα έγινε αγαπητός, χάρη σε δύο θαύματα που έκανε όπως λέει η λαϊκή παράδοση.

 

Καιρός

Πάτρα

Καιρικές Συνθήκες:
Περιγραφή: Clear

Θερμοκρασία: 37.9
Yγρασία: 29
Άνεμος:
Ταχύτητα: 1.39